woensdag 8 oktober 2008

Woensdag 8 oktober 2008

Zo, goedemiddag allemaal!

We zijn bij de huisarts geweest én de neuroloog die me in eerste instantie behandeld heeft aan het begin van alles (begin september dus) mijn eerste ontmoeting met haar, voor haar was ik al een oude bekende. Wederom twee mensen die uitgebreid de tijd voor je nemen, iets wat zo hoort lijkt me. We gaan iets van de medicatie afbouwen, dat scheelt in de enorme eetlust, dikke kop en meer.

Ik heb vanmorgen aan de lijve ondervonden wat die Dexamethason met je doet. Nick viel van de laatste treden van de trap en ik vloog op om naar 'm toe te rennen, maar m'n benen voelden als een stel rare rubberen benen, alsof ik een latexpop was, ik knalde bijna tegen de muur op; angstaanjagend idee zeg dat je die controle gewoon kwijt bent en dat je spieren zo slap zijn. Dikke kop, dikke buik, slappe benen = ouwe vent :-) Als ik ooit met die rommel kan stoppen, komt het weer goed, we gaan in ieder geval nu al afbouwen! Verder gaat het eigenlijk goed, geen last meer van epileptische aanvallen of hoofdpijn, het is vooral wachten op de start van de behandelingen ergens rond de 20e hopenlijk; ik zou willen dat het zo bleef als nu, maar je weet dat er een moment komt dat de behandelingen beginnen en je je ziek KUNT gaan voelen.

Enfin, de zon komt er weer aan de komende dagen, heerlijk. Verder hebben we weinig bezoek gepland en proberen we zoveel mogelijk gezinsleven te praktizeren (dat klinkt netjes hé) en dingen te doen die we zelf willen zonder onrust. Alle bezoek van iedereen de afgelopen tijd was fantastisch, ik heb daar intens van genoten!

Verder ben ik een beetje in contact met Nico Faaij één van de ronkende motoren achter dit initiatief:

http://www.stophersentumoren.nl/

Het zou mooi zijn als daar bakken met geld heen worden gesluisd, misschien dat er nog vrijwillige sponsors zich melden. Mocht je er iets voor voelen iets te willen doen, meld je even ;-) Het stemmen bij 3M is een beetje afgenomen, dus ook dat blijft belangrijk:

http://stophersentumoren.nl/3M

Wie weet hebben Nico en ik er nog baat bij in de toekomst en vele vele anderen!

Gegroet en pluk de dag!

Jur

(ps: ik begreep net dat de reeds beloofde blender 't niet doet, mocht iemand er één hebben óf degene die bij de Blokkert in de folder staat voor twee tientjes zou willen halen; laat het even weten, niet allemaal tegelijk komen brengen, anders kunnen we een blendershop beginnen ;-))

(ps ps: de blendur is inmiddels geregeld! )

2 opmerkingen:

Carla Yvonne Noomen zei

hoi Jurrie,
de 20ste lijkt me nog ver weg, maar wel naar de Daniel den Hoed, een specialistisch ziekenhuis lijkt me het beste.
even over die blender, ik gebruik meestal een staafmixer, dat werkt misschien ook voldoende en die kosten bijna niets.
Weet niet waar je hem voor nodig hebt en of zo'n ding ook afdoende werkt,
nou ja zo niet dan maar verder zoeken naar een blender.

liefs Carla

Jurrie Teeuwen zei

Jazeker, de 20e stond feitenlijk al voor het HAGA, dus we gaan er maar even vanuit dat het de 20e blijft of eerder. We hebben een staafmixer, maar we worden niet goed van dat ding, zeker niet gezien de enorme hoeveelheden fruit die er op dit moment doorheen gaan :-)

Jur