woensdag 22 oktober 2008

Woensdagavond 22 oktober 2008

Goedenavond allemaal!

Het was weer een enerverende dag. Zowieso had ik waardeloos geslapen vannacht, dus een flitsende start zat er niet in helaas :-( Ik ben nu ook flink brak na deze dag.

Nick heeft vandaag een dag met tante Corine doorgebracht, terwijl Betty, Cobie en ik richting het Daniel den Hoed zijn gegaan. Dat is dus HET instituut als het gaat om kanker, werkelijk waar. Ze hebben een soort mini bibliotheek, alwaar je voor alles wat wils het nodige te lezen kunt lenen, ook dus de chemo Kasper boekjes onder andere, boekjes voor partners, vrienden en familie en ga zo maar door.

Dat is prachtig, maar daarnaast had ik vandaag drie afspraken, die er toch nog tussendoor geprakt waren door de behandelend artsen of wie ook de planning beheerd; eindelijk! We begonnen met een intake met de plaatsvervangend oncoloog, daar heeft de chemobehandeling nog eens de revue gepasseerd in een vogelvlucht, er zitten wat nuanceverschillen tussen de behandeling van het HAGA, maar al met al is het ongeveer het zelfde en blijft het een chemische aanval op je lichaam! De documentatie over het middel Temodal daarentegen die we kregen was een boekje van de leverancier zelf in plaats van een van het internet gelukt uitdraaitje (wat we in het HAGA kregen.) Enfin, na een half uur stonden de in de kelder, alwaar het masker werd aangemeten. Andy, zoals de beste jongen heet, nam uitgebreid de tijd om uit te leggen hoe 't in z'n werk ging, maar ook hoe het vroeger ging.....geloof me: de nieuwe techniek is peanuts, zeker als je niet al te claustrofobisch bent :-) Dus, na 15 minuten was daar een masker!

Toen zijn we naar buiten gegaan om te wandelen, maar ook weer snel naar binnen want er moest ook nog bloed geprikt worden. Nadien zijn we wederom naar buiten gegaan en hebben we in het park rondom het ziekenhuis gewandeld en gezeten in de zon, heerlijk. We hadden namelijk pas om half twee weer een afspraak bij onder andere Marcel voor de test-ct scan en het aftekenen van de punten op het masker. Er moest contrastvloeistof worden ingespoten en dat ging natuurlijk weer niet vanzelf: de eerste keer kregen ze de naald er niet in, tweede keer wel. Pijnlijke bizniz, maar goed...op de vraag of het pijn doet kun je twee dingen doen: ja zeggen......en dan ? of nee zeggen en afwachten tot het ding er in zit, hij moet er tenslotte in toch ? Ik moet wel zeggen dat met het terugbrengen van de dosis Dexamethason prikwonden veel netter genezen en het bloeden sneller stopt, ik leek wel een vergiet af en toe met enorme blauwe grote vlekken op m'n armen :-( De scan duurde zo'n 3 minuten en toen was het klaar, nog even snel een bakkie koffie en toen huiswaarts, daar heb ik een uurtje of twee liggen pitten, weer wakker, gegeten en nu lig ik weer te bloggen, zo'n nacht en "drukke" dag zijn dan wel heftige bizniz om eerlijk te zijn.

Nu nog even relaxen en dan pitten, morgen is een vrij rustige dag, vrijdag weer richting Rotterdam om met de behandelend Oncoloog een intake te hebben en een klein medisch onderzoek. De eerste data zijn ook al binnen en het ziet er naar uit dat 5 november de startdatum is van de hele santekraam!


De foto van het maken van het masker:




2 opmerkingen:

Rogier zei

Ongelooflijk. Heel onwerkelijk voor mij. En bij het zien van de foto waar ze een masker maken heb ik nog steeds zoiets van.... het lijkt wel een SF film. Jij weet wel beter!

Wel fijn dat er eindelijk schot in zit. Succes Jur.

Gr,

Rogier

verburCHs zei

Beste Jurrie, van Joop en Rina hadden we al wat over je wedervaren gehoord in augustus. Sinds ze vertrokken zijn werd het angstig stil, maar nu dankzij Google zijn we weer helemaal bij. We wensen je vanuit Zwitserland heel veel sterkte toe, met hartelijke groet, Dirk en Lydia V.