vrijdag 20 februari 2009

We zijn weer thuis!

Hallo allemaal!

We zijn weer thuis na een midweekje Katjeskelder (Oosterhout) dat was lekker zeg! Lekker even uitrusten, de bovenverdieping was volledig voor Nick (allemaal speeltoestellen en gekkigheid, echt leuk. We zijn op pad geweest naar Breda, Oosterhout en Tilburg. Nick heeft heel z'n eigen beheerde spaarpotje leeggekocht, dus naast een gitaar heeft meneer nu ook een keyboard (ook weer met een ingebouwde Jinglebells enzo) en veel Mickey Mouse Clubhouse artikelen voor z'n kamertje. Bijgevoegd ook nog foto's van meneer z'n kamer in de Katjeskelder, echt te gek hoor heej!

Nu zijn we weer lekker thuis bij onze eigen kat, 't zal wel weer even wennen zijn de komende dagen. Eerst even door ruim 100 e-mails heen en vandaag onze draai weer zien te vinden.

Ik heb rondom het StichtingHersentumoren gebeuren leuke en een wat minder leuke berichten, laat ik beginnen met de leuke. Op 18 april is er in Balk (Friesland) een cabriotour waarvan de volledige opbrengst van de inschrijvingen gaat naar de stichting, de eerste aanmeldingen zijn uiteraard al binnen en zelf zijn er aan "mijn" kant ook al wat mensen die zich hebben aangemeld, lijkt me erg leuk. ALs je geen cabrio hebt, maar graag geholpen word met het maken van een cabrio van je wagen, kan ik je daar wel bij helpen :-) Onderin zal ik weer een link neerzetten alwaar je je aan kan melden.

Het mindere is dit, wat ik via Hyves binnen kreeg. Ik was al door zeer veel mensen gevraagd de collecte van de hersenstichting te steunen, maar ook al gewaarschuwd dat het wederom louter een bepaalde welvaarts doelgroep zou steunen:

Beste mensen,

Stichting STOPhersentumoren.nl heeft een tv-commercial gemaakt zie: http://www.stophersentumoren.nl/nl/nieuws/opnameTVcommercial/

Nu is het heel belangrijk dat deze wordt uitgezonden op de televisie

Echter er is nog geen enkel bedrijf gevonden wat wil sponsoren. En zelfs ook de Hersenstichting wil geen geld geven voor deze reclame boodschap. Terwijl de Hersenstichting weer heel veel geld heeft opgehaald afgelopen weken, 721.510 euro, maar dat gaat volgens hun eigen zeggen volledig naar ADHD.

SBS6 heeft toegezegd met heel veel korting de tv-commercial te willen uitzenden, voor nog geen 250 euro per spotje.


Dus maar ook even op deze manier de oproep om de stichting Stophersentumoren direct te steunen (aangezien er wederom geen knoopje beschikbaar is voor een dodelijke vorm van een hersenaandoening), de Cabrio tour te supporten of sponsoren óf mee te doen met de kunstprijsvraag waar Sandra de Graaf en ik actief aan mee doen, dus ben je kunstenaar of ken je er één die zijn kunstwerk(en) wil doneren: doe mee!

Kunstprijsvraag

Commercial

Cabriotocht

Tot later!

Jur


3 opmerkingen:

Davy zei

WELKOM THUIS ALLEMAAL!
Ik doe ook mee met de kunstprijsvraag (ben volgens mij de 1e inzender) en heb vandaag geIdealt ten behoeve van de TV spot :-).

Nico faaij zei

Yep, welkom back en fijn te horen dat alles goed bevallen is. Wat een geweldige leuke kamer!
Ja het doet veel pijn maar de Hersenstichting Nederland vind onze ziekte dus absoluut niet ernstig genoeg al doen ze er wel heel veel aan om dat te verbloemen. Al jaren stoppen ze miljoenen in ADHD een diagnose die ik ook heb. Best vervelend dat ADHD (vooral ook voor de ouders) maar in mijn geval heeft het me geen windeieren gelegd omdat het mij lukte die super energie en afwijkende gedachtengangen juist te gebruiken.
Via via moest Stichting STOPhersentumoren.nl vernemen dat ze zelfs niet aan de uitzending van de TV-commercial willen meewerken, ook niet als hun naam en logo er in de commercial bij zou komen. Want Stichting STOPhersentumoren.nl maakt het niet uit wie er op hersentumor gebied scoort, als er maar weer eens gescoort gaat worden. Veel mensen dachten met name bij de hoofdcollecte dat de grote stichtingen dat al doen. Nou niet dus, tenzij iemand tonnen schenkt onder voorbehoud dat het naar hersentumor onderzoek gaat en daar ook over laat waken door de notaris of nabestaanden, maar zelfs dan duurt het nog lang terwijl er zoveel goede onderzoeken op de plank liggen.
Stichting STOPhersentumoren.nl stond totaal los van deze comotie maar heeft de Hersenstichting Nederland gevraagd om bij hun langs te komen om te praten nadat Klaske een pissige (zijn eigen woorden) directeur van hun aan de lijn had gehad. Ze wilden wel praten maar dan in een duur restaurant. Daarop heeft Stichting STOPhersentumoren.nl geweigerd want dat zou betekenen dat er ook nog donatie gelden van hun naar dat soort dure restaurants gaat terwijl Stichting STOPhersentumoren.nl gewoon een vergaderzaal heeft waar meer dan genoeg plek is en klaske de koffie zelf kan zetten zonder dat het iemand wat kotst. Nee dan nog liever het geld van de Hersenstichting Nederland naar ADHD dan naar dat soort bestuur uitjes ;-)

Unknown zei

He Jur, fijn te lezen dathet weekje goed bevallen is. Lekker hoor! Wat een gedoe met die stichtingen he.. ( maar hadden wij dat ook niet bij bd met de hartstichting.. die budget over hield aan het einde van het jaar en ineens bij de verkoop bij ons een mega dure printer bestelde.. die ze niet nodig hadden??!!)

Succes met de akties!
Mo