donderdag 17 september 2009

Een update

Het wordt weer tijd voor een update! De tijd vliegt en er gebeurt veel. De hulp is allemaal goed opgestart. Elke avond komt er om 11 uur iemand die de hele nacht bij Jurrie is. Ze houden hem goed in de gaten. Hij is erg onrustig 's nachts. Nu heeft hij daar medicatie voor gekregen en zoals het er nu naar uit ziet, helpt dat aardig. De onrust is weg, alleen slaapt hij niet best. Zo wil hij vaak om 3 uur opstaan, dan denkt hij dat het ochtend of middag is. Dus het besef van tijd gaat ook meer achteruit.
Elke dag komt de thuiszorg om hem te helpen met wassen en aankleden. Dat gaat allemaal prima. Maar het is wel erg vermoeiend voor Jurrie.
Gisteravond werd hij ineens erg beroerd. Hij moest behoorlijk overgeven. Ik denk dat het te maken heeft met de druk in zijn hoofd. Vlak voor hij ging overgeven vroeg ik hem of hij hoofdpijn had, omdat hij met zijn hand op zijn voorhoofd zat. Helaas kan hij het zelf niet meer aangeven, dus het is gissen wat hij voelt. Maar als je het aan hem vraagt kan hij wel antwoord geven. Het antwoord was gisteravond dus ja. Ik heb hem toen pijnstilling gegeven. Maar 5 minuten later kwam alles eruit. Zo triest. Het is natuurlijk niet zeker of het van de hoofdpijn komt. We moeten het even aankijken.
Verder merken we dat het behoorlijk bezig is in zijn hoofd. Hij loopt heel onvast, ligt en slaapt veel meer, heeft af en toe moeite met praten en kan wat moeite hebben met zitten (hij valt wat naar links).
Gelukkig heeft hij ook heldere momenten! En daar genieten we van! Vanmorgen was de dominee hier, Jur lag eigenlijk de hele tijd te slapen. Ineens werd hij wakker en heeft hij lekker mee zitten luisteren en zo af en toe wat te praten. Dat zijn mooie momenten!
Het is een moeilijke en zware tijd. Maar we, en dan spreek ik ook namens Jurrie, zijn ons heel bewust dat God bij ons is en dat Hij ons kracht geeft om dit te kunnen dragen. Want hoe wij hier nu in staan, dat kunnen we absoluut niet zelf. En daar zijn we heel dankbaar voor!

Groetjes Betty

8 opmerkingen:

Unknown zei

Hoi Betty,

Fijn om weer een update te lezen.
Volhouden, en genieten van de goede momenten.

Groetjes,
Monique

Barend zei

Lieve Betty,
wat een hektiek en geschommel van emoties!
Dikke knuffel voor jullie allemaal.
Liefs Ingrid

Theo Krins zei

Het is steeds weer aangrijpend om deze berichten te lezen, maar we zijn ook dankbaar voor Gods nabijheid en kracht die jullie mogen ervaren!

Heel veel sterkte!

Theo & Marjan

Unknown zei

Ook ik kijk geregeld even op jullie site en wil jullie langs deze weg heel veel sterkte en kracht toewensen.

Groetjes,
Fabiola Zijlmans
(collega Berk)

Davy zei

Ik kom hier ook weer even de stand van zaken checken en kan jullie alleen maar heel erg veel sterkte en kracht wensen!! (en een kaarsje opsteken, dat kan ook)

sandy zei

Lieve Betty,

We wilden even weten hoe het met jullie is en wensen jullie bij deze veel sterkte toe in deze zware tijd. Gods zegen.
Kus voor Nick, liefs Mischa en Sandy

Nico faaij zei

Hoi Betty en Jur,
Ik bid dat God jullie nog meer kracht voor nog veel meer goede momenten geeft.
Veel sterkte gewenst,
Nico

Unknown zei

Hoi Jurrie en Betty,

Hoorde net van Nico de update over Jur. Heftig allemaal. Hoop dat jullie nog heel veel mooie heldere momenten mogen hebben met elkaar en dat er s'nachts meer rust is voor Betty door alle hulp en medicatie.

Heel veel kracht en wijsheid toegewenst.

We denken veel aan jullie.
Liefs, Klaske