zaterdag 3 oktober 2009

1 week voorbij

Gisteren was het alweer 1 week geleden dat Jurrie naar het hospice ging. Terugkijkend op deze week zie je Jurrie langzaam achteruit gaan. Zo wordt zijn motoriek minder waardoor hij geholpen moet worden met eten en drinken.
En gister is besloten om Jurrie niet meer uit bed te halen om in de stoel te zetten. Een moeilijke beslissing, want hij geniet zichtbaar als hij in de stoel zit. Het is alleen zo dat Jurrie bijna niet meer kan staan, waardoor hij uit bed getilt moet worden en dat is heel zwaar. Dat is onverantwoord geworden en daarom is gezamelijk besloten om Jurrie in bed te laten.
We zetten nu heb bed regelmatig wat meer naar het raam, zodat hij uit zijn bed ook goed naar buiten kan kijken. Het uitzicht hier is schitterend. De tuin is heel mooi en we kijken op de Bloemendaalseweg waar geen auto's maar wel fietsers rijden. Heerlijk rustig dus.
Het is allemaal ook erg vermoeiend voor hem. 's Morgens wordt hij in bed gewassen, hij is dan de hele verdere ochtend in diepe rust, zo vermoeiend is dat voor hem.
Gistermiddag heb ik samen met Nick appelflappen gemaakt. Nick vond het geweldig! En er moest een extra grote voor papa worden gemaakt. Daar heeft hij ook echt van genoten!!
Een paar weken geleden heeft onze schoonzus Marga de Dam tot Damloop gelopen en heeft zich laten sponsoren. Op haar shirt stond: Ik loop voor Jur! Het geld dat zij heeft opgehaald is: € 3400,00!!! En dit alles voor de Stichting STOPhersentumoren.nl
Geweldig! Afgelopen woensdag heeft ze het bedrag overhandigd aan Klaske en Nico en die waren er uiteraard enorm blij mee. Voor meer informatie over de stichting: www.stophersentumoren.nl
Dus zoekt u ook een goed doel om te steunen: wordt donateur of zet ook een goede actie op!! Het is het waard! Er moet meer onderzoek komen!

Groetjes Betty

4 opmerkingen:

Unknown zei

Hoi Betty,
Wat gaat het snel allemaal zeg! Wel fijn dat je het bed van Jur bij het raam kunt zetten. Geniet zoveel je kunt!
Groet,
Monique

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Unknown zei

Hoi Betty.

Wat fijn dat je iets leuks met Nick hebt kunnen doen en dat hij er van geniet om ook wat voor zijn papa te kunnen maken.
Probeer zoveel mogelijk te genieten van de fijne momenten die jullie met elkaar hebben.
Heel veel sterkte ook voor alle moeilijke beslissingen die je iedere keer weer moet maken.
Maar je krijgt er de kracht voor.
We bidden voor jullie drietjes.

Heel veel groetjes en liefs vanuit Capelle aan den IJssel,
Evert Margreet Mirjam en Esther

Unknown zei

We denken aan jullie, en de cheque wordt goed besteed. We tellen hem bij de rest op en nog dit jaar willen we nog een vooronderzoek naar de genezing van hersenumoren financieren!

Opdat de toekomst anders mag zijn, dan de stroomversnelling waar jullie nu inzitten.

Het is al gezegd, maar pak ze die mooie momenten. Samen.

Warme groet,
Ook aan Jur!
Nico en Klaske